Om oss

Väddö Silver Design tillverkar handgjorda och smidda silversmycken, vi designar även egna presentartiklar med bland annat motiv från Grisslehamn och Roslagen. Hos oss kan kan du handla unika handsmidda och handgjorda silversmycken och även något vackert till hemmet, välj bland våra egendesignade produkter med vackra motiv från Roslagen.

När du väljer att köpa ditt silversmycke från Väddö Silver Design vet du att du bär ett unikt handgjort och handsmitt smycke i mindre upplaga och som kommer vara vackert år efter år.

Silversmide är ett hantverk där inget smycke är ett annat exakt likt. Vi tillverkar alla våra smycken i 925 sterlingsilver, sedan efterbearbetas och behandlas ditt smycke så det blir extra blankt och fint.  

Våra smycken tillverkas i 925 sterlingsilver och kadiumfritt lod vid lödning. Smyckena stämplas med VSD som står för Väddö Silver Design och Norrtäljes ortstämpel. Finhaltstämpeln 925 anger tusendelar rent silver. 92,5% är silver resten är koppar i sterlingsilver. Väddö Silver Design är registrerad hos SWEDAC ansvarig myndighet för metallarbeten.

Alla våra smycken vitkokas, som är en metod för att få bort kopparn och öka silverhalten på smyckets yta. Smycket värms upp och läggs i ett syrabad och kopparoxiden försvinner från ytan, smycket får en fin silveryta som håller sig ljus och blank länge.

Väddö Silver Design startades 2017 och har sin tillverkning av smycken i Grisslehamn, som är en del av Väddö. 

Välkommen till vår butik på Folkskolevägen 14 i Grisslehamn där vi även säljer inredning från andra utvalda leverantörer.